Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Apalánya


Budapest Bábszínház

2019. január 23. 19:00

Ország Lili Stúdió 90 perc szünet nélkül

Irena Sendler a német megszállás alatt Varsóban élt. 1939-től a háború végéig segítőivel több, mint 3000 hamis iratot készítettek zsidó családok számára, és több, mint 2500 gyermeket mentettek ki a gettóból. Dobozokban, szerszámosládában, mentőautók matracai közé rejtve. 1943-ban a Gestapo letartóztatta. Száz napot töltött börtönben, kegyetlenül megkínozták, de ő nem vallott semmiről. 2008-ban, 98 évesen halt meg Varsóban.

Készülő előadásunk magja egy belső utazás: különleges szemszögből, egy különleges ember perspektívájából pillantunk be az emberi történelem egy, az elviselhetőség határait feszegető és meghaladó, a fizikai és morális túlélés lehetőségét megkérdőjelező időszakába. Hol és hogyan fogalmazódhat meg a rendszerrel való szembehelyezkedés? Hol kezdődik a beletörődés és a megalkuvás? Hol kaphatnak helyet az egyes ember érzései, céljai és főként milyen módon, milyen formában élhetik túl a mindent elsöprő káoszt a legfontosabb és legszorosabb emberi kapcsolatok? Az előadásban a bábos műfaj összetettségén, többrétegűségén keresztül próbáljuk meg láttatni a túlélés lehetséges formáit, az egyes embert és az emberiséget egyaránt érintő döntéshelyzetek küzdelmes valóságát.

Író: Háy János
Dramaturg: Gimesi Dóra
Látványtervező, rendező: Hoffer Károly

Szereplők:
Pallai Mara